Vinarija

VINARIJA SEVER

Vinarija Sever nalazi se podno Cesargradske gore u Klanjcu,

Postojimo od 1989. godine te od tada pa do danas kontinuirano proizvodimo vina te ulažemo u nove nasade vinograda. Ukupna količina vina koju proizvodimo je oko 60 000 litara.

Dugogodišnje iskustvo u vinogradarskim i vinarskim poslovima uvjetovali su potpuni prelazak s tradicionalnog uzgoja u profesionalnu proizvodnju vina.

Okrupnjavanje parcela i sustavno podizanje novih nasada vinograda dovelo nas je do, za Hrvatsko zagorje, zavidnog broja od 15.000 vlastitih loza i još 15.000 loza kooperanata od kojih se svake godine vrši otkup grožđa.

Cesargradska gora koja je i sama park prirode obgrlila je sve naše vinograde.

Položaji naših vinograda su jug i jugoistok, a nadmorska visina od 250 do 300 metara predstavlja idealnu kombinaciju za vrhunsko grožđe.

Facebook Twitter Email


Comments

Vinarija — 2 Komentara

  1. Pingback: Preporuka Cuvée Cesargrad barrique 2011 (Vinarija Sever – Klanjec)

  2. Filipe, malo si preskroman u objavljivanju svoga gospodarstva. Uz to ima nekoliko pogrešaka koje svakako treba ispraviti. Ne postoji Cesargradska gora nego samo Cesargrad koji se nalazi na Cesarskoj gori. Dakle gora se zove CESARSKA. Pozdrav vitomir

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>